abjerke » Blogg » Takknemlighet

Takknemlighet

Noen dager er bare helt fantastiske. Andre dager er mindre fantastiske, men helt ok. De færreste dagene er tenke-dager hvor man bare filosoferer og tenker på livet. Hva er det som gjør at livet er sånn og sånn? Hvordan kan det ha seg at ting har blitt som de har blitt? Hvem er det som bestemmer at det skal være sånn? Og ikke minst - hvorfor er livet som det er? Det er hundrevis av spørsmål som jeg vet jeg aldri kommer til å få svar på. I dag har vært en såkalt tenke-dag. Etter skoletid hadde jeg besøk av en unik venn, utpå kveldinga dro han og jeg ble sittende igjen å tenke. 

Av og til må jeg ta meg selv i å tenke negativt. For, dreier livet seg egentlig om å gjøre seg selv tilfreds? Så har jeg det litt kjipt noen ganger da... Men hva med alle de dagene som bare er fylt av glede og latter? Skal de gjemmes bort og leve i skyggen av alt det negative som skjer? Svaret er enkelt og greit: Nei. 

Rundt omkring i hele verden, er det mennesker som sliter med dårlige levekår. Mennesker som kriger. Mennesker som sulter. Mennesker som mangler. Mennesker som er truet. Mennesker som blir mishandlet. Men hva gjør de egentlig? Jo, de smiler. De er takknemlige

Jeg er ikke perfekt på noen som helst måte. Jeg gjør ting jeg ikke skal gjøre, jeg sier ting jeg ikke skal si og jeg dømmer ting jeg ikke skal dømme. Det er sånn vi mennesker er skapt. Vi er skapt med fri vilje, og vi kan gjøre akkurat det vi selv vil. Men fra og med i dag, har jeg bestemt meg for å prøve og være mer takknemlig for alt det jeg har istedet for å fokusere på det jeg ikke har . Jeg har så mye å være glad for som jeg tar for gitt. Jeg har tak over hodet, mat på bordet, klær, gratis skole, fritidssysler, gode venner, en fantastisk familie og enda mer! Det jeg er aller mest takknemlig for er at jeg får lov til å tro. Jeg får tro på Han som har skapt universet. Han som har mer makt enn noen annen. Han som fryder seg når jeg ler og gråter når jeg er lei meg. Han får jeg lov til å tro på. Det føles godt. Jeg er takknemlig. 


Fotograf: Bendik Flugstad

Én kommentar

Catrine aka Cakki

18.10.2012 kl.20:51

for et herlig innlegg :)

Skriv en ny kommentar

Anna Bjerke

17, Eidskog

Kategorier

Arkiv

hits